Alambre 20 års Moscatel de Setúbal - JMF Forstør

Alambre 20 års Moscatel de Setúbal (50cl)

JMF-11

Ny vare

Kategori: Hedvin. 
Land: 
Portugal. 
Region:
Setúbal-halvøen (DOC). 
Producent: José Maria da Fonseca. 
Winemaker: Domingos Soares Franco. 
Druer: Moscatel de Setúbal. 
Alkohol: 18,4% Vol.
Indhold: 50 cl.
Lagring: Blend af 20-30 år gamle colheita´er og lidt 1911 colheita, som er lagret på små egetræsfade.
Produktion: 7.200 liter.

OBS: Modsat blends af portvin med indikation af alder, som i gennemsnit er det angivne antal år; er blends af Moscatel de Setúbal med indikation af alder en blanding af colheita´er, som hver især er det angivne antal år eller ældre.

Sanseindtryk: Mørk gyldenbrun farve. Dufte af appelsinskal, abrikos, nødder, honning og fennikel. Blød og med smag af frugt og toast. Meget lang eftersmag.

Produktbeskrivelse fortsættes forneden...

Flere detaljer

15% rabat ved 3 stk. 20% rabat ved 6 stk.

279,20 DKK

Yderligere information

Produktbeskrivelse fortsat:

Denne type hedvin er ikke ment at skulle gemmes, men på trods af det kan den i uåbnet tilstand gemmes i mange år, hvis den opbevares køligt og uden direkte sollys. Denne hedvin er drikkeklar og skal ikke dekanteres før servering. Efter åbning kan den holde sig i flere måneder uden at miste sine kvaliteter. 

Serveringstemperatur: 16º C sammen med desserter.

Præmier og anmærkninger:

- 93 points, Wine & Spirit Magazine (USA) 2020
- 4,3 (af 5) stjerner, Vivino 2020
- 94 points, André Ribeirinho 100 Hot Wines Portugal 2021 (PT), 2020
- 17,5 points (af 20) / Highly Recommended, Revista de Vinhos (PT) 2020
- Top-30 fra 2019, Vinho Grandes Escolhas (PT) 2020
- 94 points, Wine Enthusiast (USA) 2019
- Bedste Hedvin / Premium Guld, Wines of Portugal Challenge (PT) 2019

Baggrund:

Moscatel fra Setúbal er en portugisisk hedvin, som produceres på Setúbal-halvøen og som er anerkendt D.O.C. siden 1907. Grundlæggeren José Maria da Fonseca bestemte sig for at kalde sit brand for Alambre efter vingården ved samme navn, hvor han plantede de første vinstokke af Moscatel. Navnet henledes også til hedvinens gyldenbrune farve (amber).

Setúbal-halvøen har unikke forhold til at producere hedvine på moscatel-druen. Klimaet er påvirket af floderne Tagus og Sado, samt Arràbida-bjergene. Regionen har typiske karakteristika fra Middelhavet med varme og tørre dage, samt fugtige nætter i slutningen af sommeren, som er vigtigt for druernes modning hen imod høsten. Vintrene er kolde, men ikke alt for regnfulde.

Om producenten:

José Maria da Fonseca (JMF) er beliggende på Setúbal-halvøen - lige syd for Lissabon. JMF er den ældste og en af de mest prestigefyldte vinproducenter i Portugal, der producerer vine og hedvine på Moscatel-druen. JMF ejes af Soares Franco familien, som har været involveret i vinbranchen i næsten 200 år (grundlagt i 1834). 

JMF har over 650 hektarer vinmarker - primært på Setúbal-halvøen, men også i Alentejo og Douro. JMF har Portugals største vinproduktionsapparat med kapacitet til at producere 6,5 mio. liter vin. JMF fører 34 brands inden for vin og hedvin fra 5 regioner (Setúbal-halvøen, Alentejo, Douro, Dão og Vinho Verde), deriblandt Periquita, Lancers og Alambre Moscatel de Setúbal. 70% af JMF´s produktion går til eksport til over 70 lande verden over.

Domingos Soares Franco (DSF) er vice-direktør og senior winemaker og tilhører familiens 6. generation i firmaet siden dets grundlæggelse i 1834. Domingos anses for at være en af de mest anerkendte ønologer og vinavlere i Portugal. Han var den første portugiser til at uddanne sig i Fermentation Sciences fra University of California i USA. Hos JMF har de lavet en særlig linje af vine og hedvine med Domingos´ specielle særpræg og indflydelse, kaldet Domingos Soares Franco - Private Collection. 

Hvis man er på rejse til Lissabon, kan det stærkt anbefales at lægge vejen forbi JMF´s museum, Casa Museu, i Vila Nogueira de Azeitão og opleve et imponerende stykke portugisisk historie. Bl.a. var Dronning Margrethe og Prins Henrik på besøg tilbage i 80´erne. JMF har det mest opfattende og imponerende lager af gamle moscatel-hedvine i hele regionen.

Læs mere om José Maria da Fonseca på www.jmf.pt

Mængderabat

AntalPrisDu sparer
3 227,20 DKK Op til 156,00 DKK
6 209,20 DKK Op til 420,00 DKK

25 other products in the same category: