Alambre 5 års Moscatel Roxo Forstør

Alambre 5 års Moscatel Roxo

JMF-15

Ny vare

Kategori: Hedvin. 
Land: Portugal. 
Region: Setúbal-halvøen (DOC). 
Producent: José Maria da Fonseca. 
Winemaker: Domingos Soares Franco. 
Druer: Moscatel Roxo. 
Alkohol: 17,5% Vol.
Indhold: 75 cl.
Lagring: 5 år på små egetræsfade. 

Præmier og anmeldelser: 3,9 (af 5) stjerner på Vivino 2020.

Serveringstemperatur: 16º C sammen med desserter eller 10º C som aperitif.

Sanseindtryk: Gyldenbrun farve med rødligt skær. Aromaer af mandarin, abrikos, limefrugt, honningmelon, honning og karamel. Meget frugtig og blød i smagen. God men balanceret syre. Bløde tanniner. Lang eftersmag.

Produktbeskrivelse fortsættes forneden...

Flere detaljer

15% rabat ved 3 stk. 20% rabat ved 6 stk.

135,20 DKK

Yderligere information

Denne type hedvin er ikke ment at skulle gemmes, men på trods af det kan den i uåbnet tilstand gemmes i mange år, hvis den opbevares køligt og uden direkte sollys. Denne hedvin er drikkeklar og skal ikke dekanteres før servering. Efter åbning kan den holde sig i flere måneder uden at miste sine kvaliteter. 

Baggrund:

Moscatel fra Setúbal er en portugisisk hedvin, som produceres på Setúbal-halvøen og som er anerkendt D.O.C. siden 1907. Setúbal-halvøen har unikke forhold til at producere hedvine på moscatel-druen. Klimaet er påvirket af floderne Tagus og Sado, samt Arràbida-bjergene. Regionen har typiske karakteristika fra Middelhavet med varme og tørre dage, samt fugtige nætter i slutningen af sommeren, som er vigtigt for druernes modning hen imod høsten. Vintrene er kolde, men ikke alt for regnfulde.

Denne hedvin er lavet på den lilla drue, Moscatel Roxo. Denne druesort er meget sjælden og har været tæt på at uddø. Med Moscatel Roxo’s unikke lilla farve, aroma og smag skiller den sig betydeligt ud fra den typiske grønne moscatel-drue, Moscatel de Setúbal.

Om producenten:

José Maria da Fonseca (JMF) er beliggende på Setúbal-halvøen - lige syd for Lissabon. JMF er den ældste og en af de mest prestigefyldte vinproducenter i Portugal, der producerer vine og hedvine på Moscatel-druen. JMF ejes af Soares Franco familien, som har været involveret i vinbranchen i næsten 200 år (grundlagt i 1834). 

JMF har over 650 hektarer vinmarker - primært på Setúbal-halvøen, men også i Alentejo og Douro. JMF har Portugals største vinproduktionsapparat med kapacitet til at producere 6,5 mio. liter vin. JMF fører 34 brands inden for vin og hedvin fra 5 regioner (Setúbal-halvøen, Alentejo, Douro, Dão og Vinho Verde), deriblandt Periquita, Lancers og Alambre Moscatel de Setúbal. 70% af JMF´s produktion går til eksport til over 70 lande verden over.

Domingos Soares Franco (DSF) er vice-direktør og senior winemaker og tilhører familiens 6. generation i firmaet siden dets grundlæggelse i 1834. Domingos anses for at være en af de mest anerkendte ønologer og vinavlere i Portugal. Han var den første portugiser til at uddanne sig i Fermentation Sciences fra University of California i USA. Hos JMF har de lavet en særlig linje af vine og hedvine med Domingos´ specielle særpræg og indflydelse, kaldet Domingos Soares Franco - Private Collection. 

Hvis man er på rejse til Lissabon, kan det stærkt anbefales at lægge vejen forbi JMF´s museum, Casa Museu, i Vila Nogueira de Azeitão og opleve et imponerende stykke portugisisk historie. Bl.a. var Dronning Margrethe og Prins Henrik på besøg tilbage i 80´erne. JMF har det mest opfattende og imponerende lager af gamle moscatel-hedvine i hele regionen.

Læs mere om José Maria da Fonseca på www.jmf.pt

Mængderabat

AntalPrisDu sparer
3 110,20 DKK Op til 75,00 DKK
6 101,20 DKK Op til 204,00 DKK

28 other products in the same category: