Ny vare Late Bottled Vintage Port 2010 - Sæby Port Forstør

Late Bottled Vintage Port 2010 - Sæby Port

SDC-46

Ny vare

Region: Douro

Druer: Touriga Nacional, Touriga Franca og Tinta Roriz (Temprenillo).
Alkohol20% Vol.
Indhold: 75 cl.
Lagring: Portvinen er lagret på 5000 l egefade.

Flasket i 2015

Dyb mørk rødviolet farve. Intens aroma af mørke frugter. Lang eftersmag af chokolade.

Velegnet at servere som aperitif, oste eller til røde frugt desserter.
Serveres ved ca. 16 grader.

Se nedenstående beskrivelse.

Flere detaljer

Ved 3 flasker kun 150,- kr / stk

135,20 DKK

Yderligere information

SÆBY PORT - LATE BOTTLED VINTAGE 2010

Nordjysk Vinimport har fornøjelsen af at præsentere jer for den nye SÆBY PORT. Portvinen er nøje udvalgt og importeres direkte fra Douro-dalen. Det er en Late Bottled Vintage fra 2010, som er produceret af den lille vingård Quinta do Convento.

Portvinen er fra et bestemt høstår - 2010. Den har efterfølgende lagret på store 5.000 liters egetræskar i løbet af ca. 5 år indtil 2015, hvor den er kommet på flaske. Portvinen kan fortsætte med at udvikle sig i flasken, på trods af at være filtreret ved aftapning.

SÆBY PORT - Late Bottled Vintage 2010 er lavet på de typiske røde druer fra Douro: Touriga Nacional, Touriga Franca og Tinta Roriz (Tempranillo). SÆBY PORT har en meget dyb rødvinsfarve. Den har intense aromaer af modne sorte bær, syltetøj og med strejf af egetræsfad og peber. Portvinen er koncentreret i munden med afrundede og modne tanniner. Rig og lang eftersmag af bl.a. chokolade. Bør nydes ved 16-18 grader. Går godt sammen med bl.a. ost, vildt og desserter med røde bær og blommer.

SÆBY PORT - Late Bottled Vintage 2010 er lavet af den pris-vindende franske wine-maker Jean-Hugues Gros, som har sin uddannelse i ønologi fra Bourgogne (Frankrig). Han har været hos vingården fra 1999 og indtil 2018.

Quinta do Convento (de São Pedro de Águias) er beliggende ved landsbyen Távora i Douro-området - ca. 100 km øst for Porto. Quinta do Convento ("Kloster-gården") er et forhenværende Cistercienser-kloster fra 1200-tallet med 150 hektarer landareal, hvoraf de 27 er vinmarker. Portvin har været produceret på vingården i over 800 år - oprindeligt af Cistercienser-munke. Klosteret med dets tykke stenmure har været vidne til megen historie og legendariske begivenheder. Der er fortsat fortællinger om spøgelser, som eftersigende skulle leve på denne smukke og betagende ejendom.

I dag er det en ”state-of-the-art” tyngdekraft-dreven vingård, som fortsætter traditionen med at udvikle kvalitets-portvin med international anerkendelse. De producerer nu også rødvin på selvsamme druer, som anvendes til portvinen.

Quinta do Convento er i 2018 blevet opkøbt af Kranemann Estates. I samme ombæring har vingården fået et nyt hold wine-makers med Anselmo Mendes i spidsen, som anses for at være en af Portugals bedste ønologer i dag, og ikke mindst Diogo Lopes.

Mængderabat

AntalPrisDu sparer
3 116,20 DKK Op til 57,00 DKK