Tilbud! Miniature-portvin - smagesæt 1 (6x5cl) Forstør

Miniature-portvin - smagesæt 1 (6x5cl)

Pak-25

Ny vare

Kategori: Portvin. 
Under-kategori: Diverse. 
Land: 
Portugal. 
Region: 
Douro (Porto DOC). 
Producent: Diverse. 
Alkohol: 20% Vol. 
Indhold: 30 cl (6x5cl). 

1 Dalva White Colheita 2007 port
1 Dow's Fine Ruby port
1 Dow's LBV 2013 port
1 Borges Tawny Reserve port
1 Martha's Tawny Special Reserve port
1 Messias Tawny Colheita 1995 port 

Produktbeskrivelser forneden...

Flere detaljer

Ved 3 sæt kun 115 kr/stk

108,00 DKK

Yderligere information

DALVA WHITE COLHEITA 2007

TYPE: En White Colheita eller Single Harvest er en hvid halv-sød portvin produceret på hvide druer fra et enkelt høstår, som er ældet minimum 7 år på små egetræsfade. Colheita portvinen bliver aftappet efter behov, så man vil kunne finde forskellige fadlagrings-stadier af selvsamme vin på markedet over tid. En hvid portvin får med tiden på de små egetræsfade en mørkere og mørkere gylden-brun farve. Udover høståret vil aftapnings-året normalt også stå på etiketten. Colheita portvin er filtreret og drikkeklar og vil som regel ikke udvikle sig i flasken. Hvid portvin er den eneste type, som kategoriseres efter sødme- og tørhedsgrad (gram sukker pr. L) - derunder Extra Dry White (<40 gr/L), Dry White (40-65 gr/L), White (halv-sød) (65-85 gr/L), Sweet White (85-130 gr/L) og Lágrima White (ekstra sød) (>130 gr/L). For at opnå en mere tør portvin tilføres druesprit (med 77% alkohol, uden smag eller duft) først senere i fermenteringsprocessen, når mere af druesukkeret er omdannet til alkohol.

LAGRING: Denne White Colheita 2007 fra Dalva er aftappet på miniature-flaske i 2019 og har dermed lagt på små egetræsfade i ca. 12 år.

DRUER: Gouveio, Malvasia Fina, Viosinho - alle hvide druesorter.

SANSEINDTRYK: Dalva White Colheita 2007 har en flot lys gyldenbrun farve med et orange skær. En kompleks næse af abrikos, honning, karamel og ristede nødder. Smagen er frisk og vedvarende med smagsnuancer af figen, karamel, mandarin, mandel og andre nødder.

SERVERING OG OPBEVARING EFTER ÅBNING: Bør nydes ved 12-14 grader. Dekantering er ikke nødvendig. Efter den er åbnet kan den holde sin friskhed i flere uger, hvis den opbevares køligt.

GASTRONOMISK TIP: Går godt sammen med karamel-desserter, såsom karamel fondant med æble og ingefær-gelé. Crème brûlée. Mandarin parfait.

PRÆMIER: Concours Mondial de Bruxelles 2017 (Stor Guld), Sélections Mondiales des Vins Canada 2017 (Stor Guld), Decanter World Wine Awards 2017 (Sølv), Revista de Vinhos (17 points) og Vivino (3,9 stjerner).

PRODUCENT: C. da Silva - www.cdasilva.pt

KØB HER: https://nordjysk-vinimport.dk/portvine/320-white-colheita-2007-port-5x5cl-dalva.html

DOW´S FINE RUBY

TYPE: En Ruby portvin er en blend (blanding) af flere unge Rubies med forskellig lagringsalder på ståltanke og/eller store egetræskar - alt efter hvilken profil portvinshuset ønsker sin Ruby portvin at have - som i gennemsnit er ca. 3-4 år gammel.

LAGRING: Dow´s Fine Ruby portvin har lagret på store egetræskar i ca. 3 år.

DRUER: Touriga Nacional, Touriga Franca, Tinta Barroca, Tinta Roriz (Tempranillo) og Tinto Cão - alle røde druesorter.

SANSEINDTRYK: Dow´s Fine Ruby har dyb rubinrød farve. Den har en kompleks duft med forførende aromaer af røde bær. I munden afsløres dens friskhed og unge alder med smag af hindbær og kirsebær, kombineret med en lang og intens eftersmag.

SERVERING OG OPBEVARING EFTER ÅBNING: Bør nydes ved 16-18 grader. Ingen dekantering nødvendig. Efter den er åbnet kan den holde sin friskhed i flere uger, hvis den opbevares køligt.

GASTRONOMISK TIP: Okse i portvin, løgpuré, kartofler og svampe. Chokoladekage med røde bær.

COCKTAIL TIP: Port Lemonade - ½ del Ruby portvin, 1½ del citron-vodka, 2 dele lemonade og isterninger.

PRÆMIER: Vivino (3,7 af 5 stjerner).

PRODUCENT: Symington Family Estates - www.symington.com ; Dow´s - www.dows-port.com

DOW´S LATE BOTTLED VINTAGE 2013

TYPE: En Late Bottled Vintage (LBV) er en Ruby-stil portvin fra et enkelt høstår. Som navnet indikerer, kommer denne type portvin først på flaske senere hen sammenlignet med en Vintage portvin. LBV´en er normalt lagret mellem 4 til 6 år i store egetræskar, hvilket gør, at de beholder meget af den intense og livlige frugt-karakter, men tilføres blødhed og kompleksitet fra fadet. Udover høståret vil aftapnings-året normalt også stå på etiketten. Størstedelen af LBV´erne er filtreret, før de kommer på flaske, hvilket vil sige, at de er drikkeklar, men flere og flere bliver nu aftappet uden filtrering, hvorved de har bedre mulighed for at udvikle sig i flasken - ligesom man kender det fra en Vintage portvin. Hvis LBV´en er ufiltreret vil det som regel stå på etiketten.

LAGRING: Denne Late Bottled Vintage 2013 fra Dow´s er filtreret ved aftapning på miniature-flaske i 2019 og har dermed lagt på store egetræskar i ca. 5½ år.

DRUER: Touriga Franca, Touriga Nacional, Sousão, Tinta Barroca og Tinta Roriz (Tempranillo) - alle røde druesorter.

SANSEINDTRYK: Dyb rubinrød til mørk violet farve. Frisk duft af røde og mørke bær. Smag af skovbær, mynte og lakrids. Faste men subtile tanniner. God struktur. Ender med en lang og krydret eftersmag.

SERVERING OG OPBEVARING EFTER ÅBNING: Bør nydes ved 16-18 grader. Dekantering er muligvis nødvendig, hvis den åbnes flere år efter aftapningsåret. Efter den er åbnet kan den holde sin friskhed i flere uger, hvis den opbevares køligt.

GASTRONOMISK TIP: Går godt sammen med unghanebryst med rodfrugter og basilikumscreme. Rådyr med bagt pære, svampe og kartoffelflan. Lagrede oste (f.eks. Cheddar og Manchego). Mørk chokolade.

PRODUCENT: Symington Family Estates - www.symington.com ; Dow´s - www.dows-port.com

BORGES TAWNY RESERVE

TYPE: En Tawny Reserve portvin er en blend (blanding) af flere unge Tawnies med forskellig lagringsalder på mindre egetræsfade, som i gennemsnit er ca. 7-8 år gammel. Portvinen er visuelt midt i transformationen fra den rubinrøde farve til en mere gylden-brun nuance, som kendertegner de ældre Tawnies.

DRUER: Touriga Franca, Touriga Nacional, Tinta Barroca, Tinto Cão og Tinta Roriz (Tempranillo) - alle røde druesorter.

SANSEINDTRYK: Borges Tawny Reserve har en mørkeblond farve med et orange skær, som tegn på fadlagringen. Den dufter af honning og æblekvæder. Smagen er blød og fyldig med noter af syltetøj og æblekvæder. Eftersmagen afslører dens fadlagring med hint af vanille.

SERVERING OG OPBEVARING EFTER ÅBNING: Bør nydes lettere afkølet ved 14-16 grader. Dekantering er ikke nødvendig. Efter den er åbnet kan den holde sin friskhed i flere uger, hvis den opbevares køligt.

GASTRONOMISK TIP: Går godt sammen med desserter baseret på æg eller nødder, lagrede oste og foie gras.

COCKTAIL TIP: Ginger Port - ½ del Tawny Reserve port, ½ del Ginger Ale, appelsinskive, mynteblade og knust is i et stort glas.

PRÆMIER: Berlin Wine Trophy 2018 (Guld), International Wine & Spirits Competition 2018 (Sølv), International Wine Challenge 2018 (Bronze), Vivino (3,9 stjerner), Wine Enthusiast 2017 (88 points) og AWC Vienna International Wine Challenge 2017 (Guld).

PRODUCENT: Vinhos Borges - www.borgeswines.com

KØB HER: https://nordjysk-vinimport.dk/portvine/152-tawny-reserve-port-borges.html

MARTHA´S TAWNY SPECIAL RESERVE

TYPE: En Tawny Reserve portvin er en blend (blanding) af flere Tawny portvine med forskellig lagringsalder på mindre egetræsfade. Portvinen får med tiden på de små egetræsfade en mere gylden-brun farve, fordi den har større berøringsflade med fadet, hvorigennem den gradvist iltes. En Tawny Reserve er normalt i gennemsnit ca. 7-8 år gammel. Portvinen har derved som regel opnået en attraktiv mørk gyldenbrun farve.

Martha´s Tawny Special Reserve har lagt på fad i ca. 8 år.

DRUER: Touriga Nacional, Touriga Franca, Tinta Barroca, Tinto Cão, Tinta Amarela og Tinta Roriz (Tempranillo) - alle røde druesorter.

SANSEINDTRYK: Martha´s Tawny Special Reserve har dyb mørk gyldenbrun farve. En stor kompleksitet i duften af nødder og ristede aromaer. En fyldig og vedvarende eftersmag.

SERVERING OG OPBEVARING EFTER ÅBNING: Bør nydes ved 12-14 grader. Dekantering er ikke nødvendig. Efter den er åbnet kan den holde sin friskhed i flere uger, hvis den opbevares køligt.

GASTRONOMISK TIP: Går godt sammen med nødde- og frugttærter. Desserter med creme-fyld. Tungere desserter, hvor denne portvins mere fremtrædende alkohol vil få det til at balancere godt. Pandestegt ande eller gåse foie-gras med sauterede æblestykker og krydder-brød. Gedeost og æblesauce gratin. Brunkager med blåskimmelost og figensyltetøj.

COCKTAIL TIP: Imperial Port - 4 cl. Tawny Reserve portvin og et stænk af 10 års Scotch Whisky. Serveres i et afkølet vermouth cocktail-glas og pyntes med en appelsinskal.

PRÆMIER: Wine Enthusiast (90 points / Editor´s Choice), Decanter World Wine Awards 2017 (91 points / Sølv), Selezione del Sindaco 2015 (Guld) og Vivino (3,8 stjerner).

PRODUCENT: Martha´s Wines & Spirits - http://marthasgroup.com/

KØB HER: https://nordjysk-vinimport.dk/portvine/310-tawny-special-reserve-port-marthas.html

MESSIAS TAWNY COLHEITA 1995

TYPE: En Colheita eller Single Harvest er en Tawny portvin fra et enkelt høstår, som er ældet minimum 7 år på egetræsfade. Colheita portvinen bliver aftappet efter behov, så man vil kunne finde forskellige fadlagrings-stadier af selvsamme vin på markedet over tid. Portvinen får med tiden på de små egetræsfade en mere gylden-brun farve, fordi den har større berøringsflade med fadet, hvorigennem den gradvist iltes. Udover høståret vil aftapnings-året normalt også stå på etiketten. Colheita portvin er filtreret og drikkeklar (ikke ment at skulle gemmes) og vil ikke udvikle sig yderligere i flasken.

LAGRING: Denne Tawny Colheita 1995 fra Messias er aftappet på miniature-flaske i 2019 og har dermed lagt på egetræsfade i ca. 24 år.

DRUER: Touriga Nacional, Touriga Franca, Tinta Barroca, Tinta Roriz (Tempranillo) og Tinto Cão - alle røde druesorter.

SANSEINDTRYK: Mørk gyldenbrun farve med udviklende tertiære aromaer, som kendetegnes af lette noter af krydderier med en blød og elegant blanding af tørret abrikos og honning. I munden har den bløde tanniner med en behagelig og lang eftersmag.

SERVERING OG OPBEVARING EFTER ÅBNING: Bør nydes ved 10-14 grader. Dekantering er ikke nødvendig. Efter den er åbnet kan den holde sin friskhed i flere uger, hvis den opbevares køligt.

GASTRONOMISK TIP: And à l´orange. Gammeldags æblekage. Mandel- og honningtærte. B52 mousse.

PRÆMIER: João Paulo Martins / Vinhos de Portugal 2018 (18 af 20 points) og Vivino (4,3 af 5 stjerner).

PRODUCENT: Caves Messias - www.cavesmessias.pt

IMPORTØR: Nordjysk Vinimport - www.nordjysk-vinimport.dk

KØB HER: https://nordjysk-vinimport.dk/portvine/346-tawny-colheita-1995-port-messias.html

Mængderabat

AntalPrisDu sparer
3 88,00 DKK Op til 60,00 DKK

30 other products in the same category: