Tilbud! Miniature-portvin - smagesæt 2 (6x5cl) Forstør

Miniature-portvin - smagesæt 2 (6x5cl)

Pak-26

Ny vare

Kategori: Portvin. 
Under-kategori: Diverse. 
Land: 
Portugal. 
Region: 
Douro (Porto DOC). 
Producent: Diverse. 
Alkohol: 20% Vol. 
Indhold: 30 cl (6x5cl). 

1 Quinta da Valeira Dry White port
1 Dow's Fine Ruby port
1 Cruz Tawny port
1 Taylor's 10 års Tawny port
1 Dalva Tawny Colheita 2004 port
1 Messias +40 års Tawny port 

Produktbeskrivelser forneden...

Flere detaljer

Ved 3 sæt kun 115 kr/stk

108,00 DKK

Yderligere information

QUINTA DA VALEIRA DRY WHITE

TYPE: Dry White er en tør hvid portvin produceret på hvide druer. Modsat de røde portvine, så er drueskallerne ikke i kontakt med druemosten under fermenteringsprocessen. Alle hvide portvine - bortset fra White Colheita - er en blend af flere årgange. Den lagres mindst 3 år på egetræsfade eller ståltanke, alt efter hvilken profil portvinshuset ønsker sin hvide portvin at have. Hvid portvin er den eneste type, som kategoriseres efter sødme- og tørhedsgrad (gram sukker pr. L) - derunder Extra Dry White (<40 gr/L), Dry White (40-65 gr/L), White (halv-sød) (65-85 gr/L), Sweet White (85-130 gr/L) og Lágrima White (ekstra sød) (>130 gr/L). For at opnå en mere tør portvin tilføres druesprit (med 77% alkohol, uden smag eller duft) først senere i fermenteringsprocessen, når mere af druesukkeret er omdannet til alkohol. Der findes også en Light Dry White, hvor forskellen ligger i en lidt lavere alkohol-procent på 17-18% (sammenlignet med normalt 19-20%), ligesom andre portugisiske hedvine såsom Moscatel og Madeira-vin.

DRUER: Gouveio, Rabigato og Viosinho - alle hvide druesorter.

SANSEINDTRYK: Bleg gylden farve. Duft med noter af stenfrugt såsom fersken og abrikos, efterfulgt af et krydret strejf af kanel. I munden har den en silkeblød tekstur og dejlig fersken-smag.

SERVERING OG OPBEVARING EFTER ÅBNING: Bør nydes kold ved 7-8 grader. Dekantering er ikke nødvendig. Efter den er åbnet kan den holde sin friskhed i flere uger, hvis den opbevares køligt.

GASTRONOMISK TIP: Perfekt sommer-drink på terassen med f.eks. marinerede oliven og ristede saltede mandler. Nyder man en god kraftig suppe på en kold vinterdag, giver man noget dybde ved at drysse lidt hvid portvin over suppen. Til dessert kan man servere citron eller lime sorbet i et martini-glas, hvor man hælder lidt af denne portvin over. Også lækker til skaldyr.

COCKTAIL TIP: Portonic - ½ del Dry White portvin, ½ del tonicvand, limeskive og knust is i et longdrink glas.

PRODUCENT: Quevedo - quevedoportwine.com; Quinta da Valeira - www.quintadavaleira.com

DOW´S FINE RUBY

TYPE: En Ruby portvin er en blend (blanding) af flere unge Rubies med forskellig lagringsalder på ståltanke og/eller store egetræskar - alt efter hvilken profil portvinshuset ønsker sin Ruby portvin at have - som i gennemsnit er ca. 3-4 år gammel.

LAGRING: Dow´s Fine Ruby portvin har lagret på store egetræskar i ca. 3 år.

DRUER: Touriga Nacional, Touriga Franca, Tinta Barroca, Tinta Roriz (Tempranillo) og Tinto Cão - alle røde druesorter.

SANSEINDTRYK: Dow´s Fine Ruby har dyb rubinrød farve. Den har en kompleks duft med forførende aromaer af røde bær. I munden afsløres dens friskhed og unge alder med smag af hindbær og kirsebær, kombineret med en lang og intens eftersmag.

SERVERING OG OPBEVARING EFTER ÅBNING: Bør nydes ved 16-18 grader. Ingen dekantering nødvendig. Efter den er åbnet kan den holde sin friskhed i flere uger, hvis den opbevares køligt.

GASTRONOMISK TIP: Okse i portvin, løgpuré, kartofler og svampe. Chokoladekage med røde bær.

COCKTAIL TIP: Port Lemonade - ½ del Ruby portvin, 1½ del citron-vodka, 2 dele lemonade og isterninger.

PRÆMIER: Vivino (3,7 af 5 stjerner).

PRODUCENT: Symington Family Estates - www.symington.com ; Dow´s - www.dows-port.com

PORTO CRUZ TAWNY

TYPE: En Tawny portvin er en blend (blanding) af flere unge Tawnies med forskellig lagringsalder på egetræsfade, som i gennemsnit er ca. 5-6 år gammel. Portvinen er visuelt midt i transformationen fra den rubinrøde farve til en mere gylden-brun nuance, som kendertegner de ældre Tawnies.

LAGRING: Porto Cruz Tawny er lagret ca. 4 år.

DRUER: Tinta Barroca, Tinta Roriz (Tempranillo), Tinta Cão, Touriga Franca og Touriga National - alle røde druesorter.

SANSEINDTRYK: Rubinrød farve med lette kobber-undertoner. Duft af røde bær såsom jordbær og hindbær. Smagen har en fin bouquet af røde bær og tørrede frugter.

SERVERING OG OPBEVARING: Bør nydes lettere afkølet ved 12-14 grader. Efter den er åbnet kan den holde sin friskhed i flere uger, hvis den opbevares køligt.

GASTRONOMISK TIP: Tapas af grillede peberfrugter, creme af feta-ost og røget andebryst. Små spyd af melon, lufttørret skinke og mozzarela bites. Kage af røget andebryst, æbler og gruyère.

COCKTAIL TIP: Devil´s Port - 6 cl. Tawny portvin, 9 cl. Dry Vermouth (eller Martini Bianco), citronsaft, isterninger og citronskal.

PRÆMIER: International Wine Challenge 2014 (Bronze), Vinalies Internationales 2012 (Sølv) og Vivino (3,6 af 5 stjerner).

PRODUCENT: Gran Cruz - http://porto-cruz.com/en

TAYLOR´S 10 ÅRS TAWNY

TYPE: En 10 års Tawny portvin er en blend (blanding) af flere Tawny portvine med forskellig lagringsalder på mindre egetræsfade. Portvinen får med tiden på de små egetræsfade en mere gylden-brun farve, fordi den har større berøringsflade med fadet, hvorigennem den gradvist iltes. Det er Portvinsinstituttet (IVDP), som vurderer, at denne portvin har alle sensoriale karakteristika af en 10 års Tawny. Alt efter de særlige karakteristika af de specifikke Tawny portvine som anvendes, samt blandingsforholdet, kan en 10 års Tawny i princippet godt være 9 år i gennemsnit, så længe den lever op til Portvinsinstituttets sensoriale krav i denne kategori. Man finder også portvine i denne kategori, som reelt er en del ældre end 10 år i gennemsnit.

DRUER: Touriga National, Touriga Franca, Tinta Roriz (Tempranillo) og Tinta Barroca - alle røde druesorter.

SANSEINDTRYK: Dyb murstensfarve med gyldenbrunt skær. Rig og elegant næse, som kombinerer aromaer af modne bærfrugter med delikate dufte af nødder, chokolade, flødekaramel og egetræ. Blød og fløjlsagtig i munden og fuld af smag af moden figen og syltetøj. Lang og vedvarende eftersmag.

SERVERING OG OPBEVARING EFTER ÅBNING: Bør nydes ved 14-16 grader. Dekantering er ikke nødvendig. Efter den er åbnet kan den holde sin friskhed i flere uger, hvis den opbevares køligt.

GASTRONOMISK TIP: Svampe-risotto. Tartelet med rådyr og svampe-ragout. Chokolade-mousse drysset med hakkede mandler. Blåskimmelost.

PRÆMIER: Robert Parker / Wine Advocate (90 points), Information (5 points) og Vivino (4,0 stjerner).

PRODUCENT: Taylor´s, Fladgate & Yeatman - www.taylor.pt

DALVA TAWNY COLHEITA 2004

TYPE: En Colheita eller Single Harvest er en Tawny portvin fra et enkelt høstår, som er ældet minimum 7 år på egetræsfade. Colheita portvinen bliver aftappet efter behov, så man vil kunne finde forskellige fadlagrings-stadier af selvsamme vin på markedet over tid. Portvinen får med tiden på de små egetræsfade en mere gylden-brun farve, fordi den har større berøringsflade med fadet, hvorigennem den gradvist iltes. Udover høståret vil aftapnings-året normalt også stå på etiketten. Colheita portvin er filtreret og drikkeklar og vil som regel ikke udvikle sig i flasken.

Denne Tawny Colheita 2004 fra Dalva er aftappet på miniature-flaske i 2018 og har derfor lagt på egetræsfade i ca. 14 år. Selvsamme portvin kan være aftappet på et tidligere tidspunkt i andre flaske-størrelser.

DRUER: En blanding af røde druesorter fra gamle vinstokke.

SANSEINDTRYK: Mørk gyldenbrun farve. Aroma rig på karamel, lakrids, pomerans, rosiner og tobak. Smag af blommer, figner, nødder, rosiner og lakrids. Elegant og vedvarende eftersmag.

SERVERING OG OPBEVARING EFTER ÅBNING: Bør nydes ved 12-14 grader. Dekantering er ikke nødvendig. Efter den er åbnet kan den holde sin friskhed i flere uger, hvis den opbevares køligt.

GASTRONOMISK TIP: Ovnstegt perlehøne med sauterede kartofler og sauce af appelsinsaft, honning og salvie. Fragelite med chokolade, hindbærpuré og syltet abrikos. Apple crumble med kanel.

PRÆMIER: Vivino (3,9 stjerner).

PRODUCENT: C. da Silva - www.cdasilva.pt

MESSIAS +40 ÅRS TAWNY

TYPE: En +40 års Tawny portvin er en blend (blanding) af flere Tawny portvine med forskellig lagringsalder på mindre egetræsfade. Portvinen får med tiden på de små egetræsfade en mere gylden-brun farve, fordi den har større berøringsflade med fadet, hvorigennem den gradvist iltes. Målsætningen for en bestemt producent er, at den +40 års Tawny blendes, så den opnår de samme karakteristika år efter år. Det er Portvinsinstituttet (IVDP), som vurderer, at denne portvin har alle sensoriale karakteristika af en +40 års Tawny.

DRUER: Touriga Nacional, Touriga Franca, Tinta Roriz (Tempranillo), Tinta Barroca og Tinto Cão - alle røde druesorter.

SANSEINDTRYK: Gyldenbrun farve med et grønt skær. God aromatisk intensitet, især af fad blandet med tørret frugt nuancer. I munden er den dejlig velbalanceret og med en lang og vedvarende eftersmag.

SERVERING OG OPBEVARING: Bør nydes ved 10-12º C. Efter den er åbnet kan den holde sin friskhed i flere uger, hvis den opbevares køligt.

GASTRONOMISK TIP: Oplagt at nyde sammen med julekonfekten, sammen med en god cigar eller blot for sig selv.

PRÆMIER: João Paulo Martins / Vinhos de Portugal (18 af 20 points) og Vivino (4,5 af 5 stjerner).

PRODUCENT: Caves Messias - www.cavesmessias.pt

IMPORTØR: Nordjysk Vinimport - www.nordjysk-vinimport.dk

KØB HER: https://nordjysk-vinimport.dk/portvine/403-tawny-40-ars-port-messias.html

Mængderabat

AntalPrisDu sparer
3 88,00 DKK Op til 60,00 DKK

30 other products in the same category: