Tilbud! Miniature-portvin - smagesæt 3 (6x5cl) Forstør

Miniature-portvin - smagesæt 3 (6x5cl)

Pak-27

Ny vare

Kategori: Portvin. 
Under-kategori: Diverse. 
Land: 
Portugal. 
Region: 
Douro (Porto DOC). 
Producent: Diverse. 
Alkohol: 20% Vol. 
Indhold: 30 cl (6x5cl). 

1 Dalva White Colheita 2007 port
1 Cruz Pink port
1 Borges Ruby Reserve port
1 Borges Tawny Reserve port
1 Dalva Tawny Colheita 2004 port
1 Messias 20 års Tawny port 

Produktbeskrivelser forneden...

Flere detaljer

Ved 3 sæt kun 115 kr/stk

108,00 DKK

Yderligere information

DALVA WHITE COLHEITA 2007

TYPE: En White Colheita eller Single Harvest er en hvid halv-sød portvin produceret på hvide druer fra et enkelt høstår, som er ældet minimum 7 år på små egetræsfade. Colheita portvinen bliver aftappet efter behov, så man vil kunne finde forskellige fadlagrings-stadier af selvsamme vin på markedet over tid. En hvid portvin får med tiden på de små egetræsfade en mørkere og mørkere gylden-brun farve. Udover høståret vil aftapnings-året normalt også stå på etiketten. Colheita portvin er filtreret og drikkeklar og vil som regel ikke udvikle sig i flasken. Hvid portvin er den eneste type, som kategoriseres efter sødme- og tørhedsgrad (gram sukker pr. L) - derunder Extra Dry White (<40 gr/L), Dry White (40-65 gr/L), White (halv-sød) (65-85 gr/L), Sweet White (85-130 gr/L) og Lágrima White (ekstra sød) (>130 gr/L). For at opnå en mere tør portvin tilføres druesprit (med 77% alkohol, uden smag eller duft) først senere i fermenteringsprocessen, når mere af druesukkeret er omdannet til alkohol.

LAGRING: Denne White Colheita 2007 fra Dalva er aftappet på miniature-flaske i 2019 og har dermed lagt på små egetræsfade i ca. 12 år.

DRUER: Gouveio, Malvasia Fina, Viosinho - alle hvide druesorter.

SANSEINDTRYK: Dalva White Colheita 2007 har en flot lys gyldenbrun farve med et orange skær. En kompleks næse af abrikos, honning, karamel og ristede nødder. Smagen er frisk og vedvarende med smagsnuancer af figen, karamel, mandarin, mandel og andre nødder.

SERVERING OG OPBEVARING EFTER ÅBNING: Bør nydes ved 12-14 grader. Dekantering er ikke nødvendig. Efter den er åbnet kan den holde sin friskhed i flere uger, hvis den opbevares køligt.

GASTRONOMISK TIP: Går godt sammen med karamel-desserter, såsom karamel fondant med æble og ingefær-gelé. Crème brûlée. Mandarin parfait.

PRÆMIER: Concours Mondial de Bruxelles 2017 (Stor Guld), Sélections Mondiales des Vins Canada 2017 (Stor Guld), Decanter World Wine Awards 2017 (Sølv), Revista de Vinhos (17 points) og Vivino (3,9 stjerner).

PRODUCENT: C. da Silva - www.cdasilva.pt

KØB HER: https://nordjysk-vinimport.dk/portvine/320-white-colheita-2007-port-5x5cl-dalva.html

PORTO CRUZ PINK (ROSÉ)

TYPE: En Rosé portvin - eller måske bedre kendt som Pink portvin - er en blend (blanding) af flere unge Roséer, som lagres på ståltanke i ca. 1 år. Rent teknisk starter produktionen deraf ligesom en standard Ruby portvin, men ligesom ved produktionen af almindelig rosévin er de røde drueskaller kun i berøring med druemosten i kort tid, hvorved den får en farveprofil et sted mellem laksefarvet og pink - alt efter producentens ønske. Rosé/Pink portvin er et af de nyeste skud på stammen inden for portvinens verden for bl.a. at tiltrække et yngre publikum og flere kvinder, men også for at højne forbruget af portvin henover sommeren, da der normalt drikkes mest portvin i de køligere måneder på året.

DRUER: Tinta Barroca, Tinta Roriz (Tempranillo), Tinta Cão, Touriga Franca og Touriga Nacional - alle røde druesorter.

SANSEINDTRYK: Pink farve med rubinrøde glimt. Frugtig og blomster aromaer i duften. Smagen har noter af røde bær, deriblandt hindbær, rips og kirsebær.

SERVERING OG OPBEVARING EFTER ÅBNING: Bør serveres godt kold ved 5-6 grader. Ingen dekantering nødvendig. Efter den er åbnet kan den holde sin friskhed i flere uger, hvis den opbevares køligt.

GASTRONOMISK TIP: Hjemmelavet tunsalat, Fiskefrikadeller og Tiramisu med røde bær.

COCKTAIL TIP: Pink Mojito - limefrugt, mynteblade og 2 tsk brun sukker knuses i et cocktail-glas. Tilsæt 1 del Pink port, 2 dele danskvand og knust is.

PRÆMIER: Vivino (3,2 af 5 stjerner) og Decanter World Wine Awards 2013 (Bronze).

PRODUCENT: Gran Cruz - http://porto-cruz.com/

BORGES RUBY RESERVE

TYPE: En Ruby Reserve er en blend af lagrede Ruby portvine af ekstra høj kvalitet og fra forskellige år, som har en gennemsnitsalder på 3-4 år. Lagringen foregår især i store egetræskar ligesom for Late Bottled Vintage (LBV), men kan også forekomme på ståltanke. Målsætningen for en bestemt producent er, at en Ruby Reserve blendes, så den opnår de samme karakteristika år efter år. Ruby Reserve er desuden normalt filtreret og drikkeklar.

DRUER: Touriga Franca, Touriga Nacional, Tinta Barroca, Tinto Cão og Tinta Roriz (Tempranillo) - alle røde druesorter.

SANSEINDTRYK: Dyb og meget mørk rubinrød farve. Ung aroma med mørke skovbær såsom brombær. En frisk vin med strejf af pebermynte og eukalyptus. Bløde tanniner i munden, som giver den struktur, og en ung smag med intense noter af brombær og et strejf af frisk pebermynte. Lang eftersmag med en velbalanceret syre.

SERVERING OG OPBEVARING EFTER ÅBNING: Bør nydes ved 16-18 grader. Ingen dekantering nødvendig. Efter den er åbnet kan den holde sin friskhed i flere uger, hvis den opbevares køligt.

GASTRONOMISK TIP: Går hånd i hånd med bløde oste, lagrede oste, samt chokolade- og bær-desserter såsom chokolade-fondant med friske skovbær. Passer også perfekt med bitter chokolade (med høj kakao-indhold), chokolade-brownies eller trøfler. Går også godt sammen med et godt stykke rødt kød på grillen, som er vel krydret.

COCKTAIL TIP: Ruby Sparkler - 1 del Ruby Reserve og 2 dele tør mousserende vin (godt kold). Serveres i et champagne-glas. Pyntes med hindbær og brombær.

PRODUCENT: Vinhos Borges - www.borgeswines.com

KØB HER: https://nordjysk-vinimport.dk/portvine/153-ruby-reserve-port-borges.html

BORGES TAWNY RESERVE

TYPE: En Tawny Reserve portvin er en blend (blanding) af flere unge Tawnies med forskellig lagringsalder på mindre egetræsfade, som i gennemsnit er ca. 7-8 år gammel. Portvinen er visuelt midt i transformationen fra den rubinrøde farve til en mere gylden-brun nuance, som kendertegner de ældre Tawnies.

DRUER: Touriga Franca, Touriga Nacional, Tinta Barroca, Tinto Cão og Tinta Roriz (Tempranillo) - alle røde druesorter.

SANSEINDTRYK: Borges Tawny Reserve har en mørkeblond farve med et orange skær, som tegn på fadlagringen. Den dufter af honning og æblekvæder. Smagen er blød og fyldig med noter af syltetøj og æblekvæder. Eftersmagen afslører dens fadlagring med hint af vanille.

SERVERING OG OPBEVARING EFTER ÅBNING: Bør nydes lettere afkølet ved 14-16 grader. Dekantering er ikke nødvendig. Efter den er åbnet kan den holde sin friskhed i flere uger, hvis den opbevares køligt.

GASTRONOMISK TIP: Går godt sammen med desserter baseret på æg eller nødder, lagrede oste og foie gras.

COCKTAIL TIP: Ginger Port - ½ del Tawny Reserve port, ½ del Ginger Ale, appelsinskive, mynteblade og knust is i et stort glas.

PRÆMIER: Berlin Wine Trophy 2018 (Guld), International Wine & Spirits Competition 2018 (Sølv), International Wine Challenge 2018 (Bronze), Vivino (3,9 stjerner), Wine Enthusiast 2017 (88 points) og AWC Vienna International Wine Challenge 2017 (Guld).

PRODUCENT: Vinhos Borges - www.borgeswines.com

KØB HER: https://nordjysk-vinimport.dk/portvine/152-tawny-reserve-port-borges.html

DALVA TAWNY COLHEITA 2004

TYPE: En Colheita eller Single Harvest er en Tawny portvin fra et enkelt høstår, som er ældet minimum 7 år på egetræsfade. Colheita portvinen bliver aftappet efter behov, så man vil kunne finde forskellige fadlagrings-stadier af selvsamme vin på markedet over tid. Portvinen får med tiden på de små egetræsfade en mere gylden-brun farve, fordi den har større berøringsflade med fadet, hvorigennem den gradvist iltes. Udover høståret vil aftapnings-året normalt også stå på etiketten. Colheita portvin er filtreret og drikkeklar og vil som regel ikke udvikle sig i flasken.

Denne Tawny Colheita 2004 fra Dalva er aftappet på miniature-flaske i 2018 og har derfor lagt på egetræsfade i ca. 14 år. Selvsamme portvin kan være aftappet på et tidligere tidspunkt i andre flaske-størrelser.

DRUER: En blanding af røde druesorter fra gamle vinstokke.

SANSEINDTRYK: Mørk gyldenbrun farve. Aroma rig på karamel, lakrids, pomerans, rosiner og tobak. Smag af blommer, figner, nødder, rosiner og lakrids. Elegant og vedvarende eftersmag.

SERVERING OG OPBEVARING EFTER ÅBNING: Bør nydes ved 12-14 grader. Dekantering er ikke nødvendig. Efter den er åbnet kan den holde sin friskhed i flere uger, hvis den opbevares køligt.

GASTRONOMISK TIP: Ovnstegt perlehøne med sauterede kartofler og sauce af appelsinsaft, honning og salvie. Fragelite med chokolade, hindbærpuré og syltet abrikos. Apple crumble med kanel.

PRÆMIER: Vivino (3,9 stjerner).

PRODUCENT: C. da Silva - www.cdasilva.pt

MESSIAS 20 ÅRS TAWNY

TYPE: En 20 års Tawny portvin er en blend (blanding) af flere Tawny portvine med forskellig lagringsalder på mindre egetræsfade. Portvinen får med tiden på de små egetræsfade en mere gylden-brun farve, fordi den har større berøringsflade med fadet, hvorigennem den gradvist iltes. Det er Portvinsinstituttet (IVDP), som vurderer, at denne portvin har alle sensoriale karakteristika af en 20 års Tawny. Alt efter de særlige karakteristika af de specifikke Tawny portvine som anvendes, samt blandingsforholdet, kan en 20 års Tawny i princippet godt være 19 år i gennemsnit, så længe den lever op til Portvinsinstituttets sensoriale krav i denne kategori. Man finder også portvine i denne kategori, som reelt er en del ældre end 20 år i gennemsnit. Af mange vurderes den 20 års Tawny som best-value-4-money i familien af Tawnies med indikation af alder (10, 20, 30 og 40 års).

DRUER: Touriga National, Touriga Franca, Tinta Cão, Tinta Barroca og Tinta Roriz (Tempranillo) - alle røde druesorter.

SANSEINDTRYK: Gyldenbrun farve. Rig og kompleks aroma med strejf af tørrede frugter og krydderier. Behagelig smag, velbalanceret og vedvarende.

SERVERING OG OPBEVARING EFTER ÅBNING: Bør nydes ved 12-14 grader. Dekantering er ikke nødvendig. Efter den er åbnet kan den holde sin friskhed i flere uger, hvis den opbevares køligt.

GASTRONOMISK TIP: And à l´orange. Gammeldags æblekage. Mandel- og honningtærte. B52 mousse.

PRÆMIER: Robert Parker - The Wine Advocate (92 points), Decanter World Wine Awards 2017 (guld) og Vivino (4,3 stjerner).

PRODUCENT: Caves Messias - www.cavesmessias.pt

IMPORTØR: Nordjysk Vinimport - https://nordjysk-vinimport.dk/

KØB HER: https://nordjysk-vinimport.dk/portvine/381-tawny-20-ars-port-messias.html

Mængderabat

AntalPrisDu sparer
3 88,00 DKK Op til 60,00 DKK

30 other products in the same category: