Tilbud! Miniature-portvin - smagesæt 5 (6x5cl) Forstør

Miniature-portvin - smagesæt 5 (6x5cl)

Pak-29

Ny vare

Kategori: Portvin. 
Under-kategori: Diverse. 
Land: 
Portugal. 
Region: 
Douro (Porto DOC). 
Producent: Diverse. 
Alkohol: 20% Vol. 
Indhold: 30 cl (6x5cl). 

1 Borges White Reserve port
1 Borges 10 års White port
1 Martha's Pink port
1 Borges Ruby Reserve port
1 Vista Alegre 10 års Tawny port
1 Messias Tawny Colheita 2005 port 

Produktbeskrivelser forneden...

Flere detaljer

Ved 3 sæt kun 115 kr/stk

108,00 DKK

Yderligere information

BORGES WHITE RESERVE

TYPE: White Reserve er en medium-sød portvin produceret på hvide druer. Modsat de røde portvine, så er drueskallerne ikke i kontakt med druemosten under fermenteringsprocessen. Alle hvide portvine - bortset fra White Colheita - er en blend af flere årgange. En White Reserve er i gennemsnit lagret 6-7 år på egetræsfade. Hvid portvin er den eneste type, som kategoriseres efter tørhedsgrad. I Reserve-kategorien findes deslige Extra Dry White Reserve og Dry White Reserve.

Borges White Reserve er en blend af hvid portvine, som i gennemsnit er lagret ca. 6 år på små egetræsfade.

DRUER: Malvasia Fina, Gouveio, Rabigato og Viosinho - alle hvide druesorter.

SANSEINDTRYK: Borges White Reserve har en gylden gul farve. Intense aromaer med noter fra lagringen fra egetræsfade, som fremhæver tilstedeværelsen af honning og harpiks fra fyrretræer. Meget fyldig i munden med en perfekt balance af syre og sødme. I eftersmagen fremhæves smagen af honning og hasselnødder, som kommer fra fadlagringen.

SERVERING OG OPBEVARING EFTER ÅBNING: Bør nydes ved 8-12 grader. Dekantering er ikke nødvendig. Efter den er åbnet kan den holde sin friskhed i flere uger, hvis den opbevares køligt.

GASTRONOMISK TIP: God som aperitif serveret sammen med et mix af nødder og andre tørrede frugter såsom dadler. Røget laks. Karry-ret med kylling og æble eller ananas. Tagliatelle med krabbe al limone. Desserter baseret på citrus-frugter. Pærer med råcreme.

PRÆMIER: Berlin Wine Trophy 2018 (Guld), International Wine Challenge 2018 (Sølv), International Wine & Spirits Competition 2018 (Sølv), Wine Enthusiast 2017 (88 points), Revista de Vinhos 2016 (16,5 points) og Vivino (3,7 stjerner).

PRODUCENT: Vinhos Borges - www.borgeswines.com

KØB HER: https://nordjysk-vinimport.dk/portvine/150-white-reserve-port-borges.html

BORGES 10 ÅRS WHITE

TYPE: En 10 års White portvin er en blend (blanding) af flere hvide portvine med forskellig lagringsalder på mindre egetræsfade. Med tiden på de små egetræsfade går portvinen fra at være gullig til en mørkere og mørkere gylden-brun farve. Det er Portvinsinstituttet (IVDP), som vurderer, at denne portvin har alle sensoriale karakteristika af en 10 års White. Alt efter de særlige karakteristika af de specifikke hvide portvine som anvendes, samt blandingsforholdet, kan en 10 års White i princippet godt være 9 år i gennemsnit, så længe den lever op til Portvinsinstituttets sensoriale krav i denne kategori. Man finder også portvine i denne kategori, som reelt er en del ældre end 10 år i gennemsnit.

DRUER: Malvasia Fina, Gouveio, Rabigato og Viosinho - alle hvide druesorter.

SANSEINDTRYK: Borges 10 års White har en gylden gul farve. Kompleks aroma af tørrede frugter såsom hasselnød og ristet mandel. Tilstedeværelsen af krydderier og strejf af karry er fremtrædende og afslører portvinens lagringsalder på fad. I munden giver syren denne vin livlighed balanceret med god sødme. Den er vedholdende med smagsnuancer af tørrede frugter såsom hasselnød og krydderier såsom karry.

SERVERING OG OPBEVARING EFTER ÅBNING: Bør nydes ved 12-14 grader. Dekantering er ikke nødvendig. Efter den er åbnet kan den holde sin friskhed i flere uger, hvis den opbevares køligt.

GASTRONOMISK TIP: God som aperitif serveret sammen med et mix af nødder og andre tørrede frugter. Krabbesalat. Røget laks med asparges og kold hollandaise. Hummersuppe. Desserter baseret på citrus-frugter.

PRÆMIER: Berlin Wine Trophy 2018 (guld), International Wine Challenge 2018 (sølv), International Wine & Spirits Competition 2018 (sølv), Vivino (4,0 stjerner) og Revista de Vinhos 2016 (17 points).

PRODUCENT: Vinhos Borges - www.borgeswines.com

KØB HER: https://nordjysk-vinimport.dk/portvine/151-white-10-ars-port-borges.html

MARTHA´S PINK (ROSÉ)

TYPE: En Rosé portvin - eller måske bedre kendt som Pink portvin - er en blend (blanding) af flere unge Roséer, som lagres på ståltanke op til 3 år. Rent teknisk starter produktionen deraf ligesom en standard Ruby portvin, men ligesom ved produktionen af almindelig rosévin er de røde drueskaller kun i berøring med druemosten i kort tid, hvorved den får en farveprofil et sted mellem laksefarvet og pink - alt efter producentens ønske. Rosé/Pink portvin er et af de nyeste skud på stammen indenfor portvinens verden for bl.a. at tiltrække et yngre publikum og flere kvinder, men også for at højne forbruget af portvin henover sommeren, da der normalt drikkes mest portvin i de køligere måneder på året.

FUN FACT: Det er en verdenspremiere på Martha´s Pink i miniature-format, da den er special-produceret til Portvinsjulekalender 2018.

DRUER: Touriga Nacional, Touriga Franca, Tinta Barroca, Tinta Cão, Tinta Amarela og Tinta Roriz (Tempranillo) - alle røde druesorter.

SANSEINDTRYK: Mørk pink farve. Frugtig og blomster aromaer i duften. Behagelig og fyldig i munden med smagsnoter af røde bær, deriblandt hindbær, rips og kirsebær.

SERVERING OG OPBEVARING EFTER ÅBNING: Bør serveres godt kold ved 6-8 grader. Ingen dekantering nødvendig. Efter den er åbnet kan den holde sin friskhed i flere uger, hvis den opbevares køligt.

GASTRONOMISK TIP: Små varme pandekager med mango/chili salsa, rejer, agurk og radisser. Friske hindbær og jordbær til dessert.

COCKTAIL TIP: Frozen Pink - 6 cl Pink port shakes med et dusin frosne hindbær. Hældes i et cocktailglas sammen med en halv skive appelsin og mynteblade.

PRÆMIER: Vivino (3,5 stjerner).

PRODUCENT: Martha´s Wines & Spirits - http://marthasgroup.com/

KØB HER: https://nordjysk-vinimport.dk/portvine/303-pink-port-marthas.html

BORGES RUBY RESERVE

TYPE: En Ruby Reserve er en blend af lagrede Ruby portvine af ekstra høj kvalitet og fra forskellige år, som har en gennemsnitsalder på 3-4 år. Lagringen foregår især i store egetræskar ligesom for Late Bottled Vintage (LBV), men kan også forekomme på ståltanke. Målsætningen for en bestemt producent er, at en Ruby Reserve blendes, så den opnår de samme karakteristika år efter år. Ruby Reserve er desuden normalt filtreret og drikkeklar.

DRUER: Touriga Franca, Touriga Nacional, Tinta Barroca, Tinto Cão og Tinta Roriz (Tempranillo) - alle røde druesorter.

SANSEINDTRYK: Dyb og meget mørk rubinrød farve. Ung aroma med mørke skovbær såsom brombær. En frisk vin med strejf af pebermynte og eukalyptus. Bløde tanniner i munden, som giver den struktur, og en ung smag med intense noter af brombær og et strejf af frisk pebermynte. Lang eftersmag med en velbalanceret syre.

SERVERING OG OPBEVARING EFTER ÅBNING: Bør nydes ved 16-18 grader. Ingen dekantering nødvendig. Efter den er åbnet kan den holde sin friskhed i flere uger, hvis den opbevares køligt.

GASTRONOMISK TIP: Går hånd i hånd med bløde oste, lagrede oste, samt chokolade- og bær-desserter såsom chokolade-fondant med friske skovbær. Passer også perfekt med bitter chokolade (med høj kakao-indhold), chokolade-brownies eller trøfler. Går også godt sammen med et godt stykke rødt kød på grillen, som er vel krydret.

COCKTAIL TIP: Ruby Sparkler - 1 del Ruby Reserve og 2 dele tør mousserende vin (godt kold). Serveres i et champagne-glas. Pyntes med hindbær og brombær.

PRODUCENT: Vinhos Borges - www.borgeswines.com

KØB HER: https://nordjysk-vinimport.dk/portvine/153-ruby-reserve-port-borges.html

VISTA ALEGRE 10 ÅRS TAWNY

TYPE: En 10 års Tawny portvin er en blend (blanding) af flere Tawny portvine med forskellig lagringsalder på mindre egetræsfade, som i gennemsnit er ca. 10 år gammel. Portvinen får med tiden på de små egetræsfade en mere gylden-brun farve, fordi den har større berøringsflade med fadet, hvorigennem den gradvist iltes. Målsætningen for en bestemt producent er, at den 10 års Tawny blendes, så den opnår de samme karakteristika år efter år. Det er Portvinsinstituttet (IVDP), som vurderer, at denne portvin har alle sensoriale karakteristika af en 10 års Tawny. Alt efter de særlige karakteristika af de specifikke Tawny portvine som anvendes, samt blandingsforholdet, kan en 10 års Tawny i princippet godt være 9 år i gennemsnit, så længe den lever op til IVDP´s sensoriale krav i denne kategori. Man finder også portvine i denne kategori, som reelt er en del ældre end 10 år i gennemsnit.

DRUER: Touriga Nacional, Touriga Franca, Tinta Roriz (Tempranillo), Tinta Amarela, Sousão, Tinta Barroca og Tinto Cão - alle røde druesorter.

SANSEINDTRYK: Mørk gyldenbrun farve med orange nuancer. Meget aromatisk med karamel, aromaer af tørret frugt og krydderier, rosiner og blomster-noter. Smag af frugt velintegreret med egetræsfad, fyldig, generøs med smagsnuancer af bl.a. tørret krystaliseret frugt, og en lang eftersmag.

SERVERING OG OPBEVARING: Bør nydes ved 10-12 grader. Efter den er åbnet kan den holde sin friskhed i flere uger, hvis den opbevares køligt.

GASTRONOMISK TIP: Fois gras. Kammusling gratin. Blommer i portvin med ristede nødder. Æblekage. Desserter med tørret frugt, nødder og karamel.

PRÆMIER: Challenge International du Vin 2018 (Guld), Città del Vino 2016 (Sølv) og Vivino (4,0 af 5 stjerner).

PRODUCENT: Vallegre - www.vallegre.pt

MESSIAS TAWNY COLHEITA 2005

TYPE: En Colheita eller Single Harvest er en Tawny portvin fra et enkelt høstår, som er ældet minimum 7 år på egetræsfade. Colheita portvinen bliver aftappet efter behov, så man vil kunne finde forskellige fadlagrings-stadier af selvsamme vin på markedet over tid. Portvinen får med tiden på de små egetræsfade en mere gylden-brun farve, fordi den har større berøringsflade med fadet, hvorigennem den gradvist iltes. Udover høståret vil aftapnings-året normalt også stå på etiketten. Colheita portvin er filtreret og drikkeklar og vil som regel ikke udvikle sig i flasken.

Denne Tawny Colheita 2005 fra Messias er aftappet på miniature-flaske i 2018 og har derfor lagt på egetræsfade i ca. 13 år. Selvsamme portvin kan være aftappet på et tidligere tidspunkt i andre flaske-størrelser.

DRUER: Touriga Nacional, Touriga Franca, Tinta Barroca, Tinta Roriz (Tempranillo) og Tinto Cão - alle røde druesorter.

SANSEINDTRYK: Rødvinsfarve med brune undertoner. Aroma rig på tørret frugt og med et strejf af krydderier og rosiner. En elegant bouquet af dufte. Sød med en behagelig friskhed i smagen. Lang og vedvarende eftersmag.

SERVERING OG OPBEVARING EFTER ÅBNING: Bør nydes ved 10-12 grader. Dekantering er ikke nødvendig. Efter den er åbnet kan den holde sin friskhed i flere uger, hvis den opbevares køligt.

GASTRONOMISK TIP: Jordskokkesuppe med bacon. Andebryst med balsamico og honning glace, samt pandestegte æbler i skiver. Blommer i portvin med ristede nødder.

PRÆMIER: Portugal Wine Trophy 2017 (Guld) og Vivino (3,9 stjerner).

PRODUCENT: Caves Messias - www.cavesmessias.pt

IMPORTØR: Nordjysk Vinimport - https://nordjysk-vinimport.dk/

Mængderabat

AntalPrisDu sparer
3 88,00 DKK Op til 60,00 DKK

30 other products in the same category: