Tilbud! Miniature-portvin - smagesæt 6 (6x5cl) Forstør

Miniature-portvin - smagesæt 6 (6x5cl)

Pak-30

Ny vare

Kategori: Portvin. 
Under-kategori: Diverse. 
Land: 
Portugal. 
Region: 
Douro (Porto DOC). 
Producent: Diverse. 
Alkohol: 20% Vol. 
Indhold: 30 cl (6x5cl). 

1 Dalva White Colheita 2007 port
1 Dow's Fine Ruby port
1 Cruz LBV 2014 port
1 Cruz Tawny port
1 Dalva Tawny Colheita 2004 port
1 Messias 20 års Tawny port 

Produktbeskrivelser forneden...

Flere detaljer

Ved 3 sæt kun 115 kr/stk

108,00 DKK

Yderligere information

DALVA WHITE COLHEITA 2007

TYPE: En White Colheita eller Single Harvest er en hvid halv-sød portvin produceret på hvide druer fra et enkelt høstår, som er ældet minimum 7 år på små egetræsfade. Colheita portvinen bliver aftappet efter behov, så man vil kunne finde forskellige fadlagrings-stadier af selvsamme vin på markedet over tid. En hvid portvin får med tiden på de små egetræsfade en mørkere og mørkere gylden-brun farve. Udover høståret vil aftapnings-året normalt også stå på etiketten. Colheita portvin er filtreret og drikkeklar og vil som regel ikke udvikle sig i flasken. Hvid portvin er den eneste type, som kategoriseres efter sødme- og tørhedsgrad (gram sukker pr. L) - derunder Extra Dry White (<40 gr/L), Dry White (40-65 gr/L), White (halv-sød) (65-85 gr/L), Sweet White (85-130 gr/L) og Lágrima White (ekstra sød) (>130 gr/L). For at opnå en mere tør portvin tilføres druesprit (med 77% alkohol, uden smag eller duft) først senere i fermenteringsprocessen, når mere af druesukkeret er omdannet til alkohol.

LAGRING: Denne White Colheita 2007 fra Dalva er aftappet på miniature-flaske i 2019 og har dermed lagt på små egetræsfade i ca. 12 år.

DRUER: Gouveio, Malvasia Fina, Viosinho - alle hvide druesorter.

SANSEINDTRYK: Dalva White Colheita 2007 har en flot lys gyldenbrun farve med et orange skær. En kompleks næse af abrikos, honning, karamel og ristede nødder. Smagen er frisk og vedvarende med smagsnuancer af figen, karamel, mandarin, mandel og andre nødder.

SERVERING OG OPBEVARING EFTER ÅBNING: Bør nydes ved 12-14 grader. Dekantering er ikke nødvendig. Efter den er åbnet kan den holde sin friskhed i flere uger, hvis den opbevares køligt.

GASTRONOMISK TIP: Går godt sammen med karamel-desserter, såsom karamel fondant med æble og ingefær-gelé. Crème brûlée. Mandarin parfait.

PRÆMIER: Concours Mondial de Bruxelles 2017 (Stor Guld), Sélections Mondiales des Vins Canada 2017 (Stor Guld), Decanter World Wine Awards 2017 (Sølv), Revista de Vinhos (17 points) og Vivino (3,9 stjerner).

PRODUCENT: C. da Silva - www.cdasilva.pt

KØB HER: https://nordjysk-vinimport.dk/portvine/320-white-colheita-2007-port-5x5cl-dalva.html

DOW´S FINE RUBY

TYPE: En Ruby portvin er en blend (blanding) af flere unge Rubies med forskellig lagringsalder på ståltanke og/eller store egetræskar - alt efter hvilken profil portvinshuset ønsker sin Ruby portvin at have - som i gennemsnit er ca. 3-4 år gammel.

LAGRING: Dow´s Fine Ruby portvin har lagret på store egetræskar i ca. 3 år.

DRUER: Touriga Nacional, Touriga Franca, Tinta Barroca, Tinta Roriz (Tempranillo) og Tinto Cão - alle røde druesorter.

SANSEINDTRYK: Dow´s Fine Ruby har dyb rubinrød farve. Den har en kompleks duft med forførende aromaer af røde bær. I munden afsløres dens friskhed og unge alder med smag af hindbær og kirsebær, kombineret med en lang og intens eftersmag.

SERVERING OG OPBEVARING EFTER ÅBNING: Bør nydes ved 16-18 grader. Ingen dekantering nødvendig. Efter den er åbnet kan den holde sin friskhed i flere uger, hvis den opbevares køligt.

GASTRONOMISK TIP: Okse i portvin, løgpuré, kartofler og svampe. Chokoladekage med røde bær.

COCKTAIL TIP: Port Lemonade - ½ del Ruby portvin, 1½ del citron-vodka, 2 dele lemonade og isterninger.

PRÆMIER: Vivino (3,7 af 5 stjerner).

PRODUCENT: Symington Family Estates - www.symington.com ; Dow´s - www.dows-port.com

GRAN CRUZ LATE BOTTLED VINTAGE 2014

Det er en verdenspremiere på Gran Cruz´s LBV i miniature-format, da den er special-aftappet til Portvinsjulekalender 2019.

TYPE: En Late Bottled Vintage (LBV) er en Ruby-stil portvin fra et enkelt høstår. Som navnet indikerer, kommer denne type portvin først på flaske senere hen sammenlignet med en Vintage portvin. LBV´en er normalt lagret mellem 4 til 6 år i store egetræskar, hvilket gør, at de beholder meget af den intense og livlige frugt-karakter, men tilføres blødhed og kompleksitet fra fadet. Udover høståret vil aftapnings-året normalt også stå på etiketten. Størstedelen af LBV´erne er filtreret, før de kommer på flaske, hvilket vil sige, at de er drikkeklar, men flere og flere bliver nu aftappet uden filtrering, hvorved de har mulighed for at udvikle sig i flasken - ligesom man kender det fra en Vintage portvin. Hvis LBV´en er ufiltreret vil det som regel stå på etiketten.

LAGRING: Denne Late Bottled Vintage 2014 fra Gran Cruz er filtreret ved aftapning på miniature-flaske i 2019 og har dermed lagt på store egetræskar i ca. 4½ år.

DRUER: En blanding af traditionelle røde druesorter fra Douro.

SANSEINDTRYK: Denne LBV har en intens rubinrød farve. Duften er præget af røde bær-noter. Den er rig og fyldig i smagen med noter af mynte, krydderier og mørke bær.

SERVERING OG OPBEVARING EFTER ÅBNING: Bør nydes ved 16-18 grader. Dekantering er muligvis nødvendig, hvis den åbnes flere år efter aftapningsåret. Efter den er åbnet kan en filtreret LBV holde sin friskhed i nogle uger, hvis den opbevares køligt.

GASTRONOMISK TIP: Oplagt sammen med et godt stykke rødt kød med en kraftig oste- eller pebersauce. Bløde men kraftige oste, såsom bl.a. Stilton.

PRÆMIER: Vivino (3,7 af 5 stjerner).

PRODUCENT: Gran Cruz - http://porto-cruz.com/

PORTO CRUZ TAWNY

TYPE: En Tawny portvin er en blend (blanding) af flere unge Tawnies med forskellig lagringsalder på egetræsfade, som i gennemsnit er ca. 5-6 år gammel. Portvinen er visuelt midt i transformationen fra den rubinrøde farve til en mere gylden-brun nuance, som kendertegner de ældre Tawnies.

LAGRING: Porto Cruz Tawny er lagret ca. 4 år.

DRUER: Tinta Barroca, Tinta Roriz (Tempranillo), Tinta Cão, Touriga Franca og Touriga National - alle røde druesorter.

SANSEINDTRYK: Rubinrød farve med lette kobber-undertoner. Duft af røde bær såsom jordbær og hindbær. Smagen har en fin bouquet af røde bær og tørrede frugter.

SERVERING OG OPBEVARING: Bør nydes lettere afkølet ved 12-14 grader. Efter den er åbnet kan den holde sin friskhed i flere uger, hvis den opbevares køligt.

GASTRONOMISK TIP: Tapas af grillede peberfrugter, creme af feta-ost og røget andebryst. Små spyd af melon, lufttørret skinke og mozzarela bites. Kage af røget andebryst, æbler og gruyère.

COCKTAIL TIP: Devil´s Port - 6 cl. Tawny portvin, 9 cl. Dry Vermouth (eller Martini Bianco), citronsaft, isterninger og citronskal.

PRÆMIER: International Wine Challenge 2014 (Bronze), Vinalies Internationales 2012 (Sølv) og Vivino (3,6 af 5 stjerner).

PRODUCENT: Gran Cruz - http://porto-cruz.com/en

DALVA TAWNY COLHEITA 2004

TYPE: En Colheita eller Single Harvest er en Tawny portvin fra et enkelt høstår, som er ældet minimum 7 år på egetræsfade. Colheita portvinen bliver aftappet efter behov, så man vil kunne finde forskellige fadlagrings-stadier af selvsamme vin på markedet over tid. Portvinen får med tiden på de små egetræsfade en mere gylden-brun farve, fordi den har større berøringsflade med fadet, hvorigennem den gradvist iltes. Udover høståret vil aftapnings-året normalt også stå på etiketten. Colheita portvin er filtreret og drikkeklar og vil som regel ikke udvikle sig i flasken.

Denne Tawny Colheita 2004 fra Dalva er aftappet på miniature-flaske i 2018 og har derfor lagt på egetræsfade i ca. 14 år. Selvsamme portvin kan være aftappet på et tidligere tidspunkt i andre flaske-størrelser.

DRUER: En blanding af røde druesorter fra gamle vinstokke.

SANSEINDTRYK: Mørk gyldenbrun farve. Aroma rig på karamel, lakrids, pomerans, rosiner og tobak. Smag af blommer, figner, nødder, rosiner og lakrids. Elegant og vedvarende eftersmag.

SERVERING OG OPBEVARING EFTER ÅBNING: Bør nydes ved 12-14 grader. Dekantering er ikke nødvendig. Efter den er åbnet kan den holde sin friskhed i flere uger, hvis den opbevares køligt.

GASTRONOMISK TIP: Ovnstegt perlehøne med sauterede kartofler og sauce af appelsinsaft, honning og salvie. Fragelite med chokolade, hindbærpuré og syltet abrikos. Apple crumble med kanel.

PRÆMIER: Vivino (3,9 stjerner).

PRODUCENT: C. da Silva - www.cdasilva.pt

MESSIAS 20 ÅRS TAWNY

TYPE: En 20 års Tawny portvin er en blend (blanding) af flere Tawny portvine med forskellig lagringsalder på mindre egetræsfade. Portvinen får med tiden på de små egetræsfade en mere gylden-brun farve, fordi den har større berøringsflade med fadet, hvorigennem den gradvist iltes. Det er Portvinsinstituttet (IVDP), som vurderer, at denne portvin har alle sensoriale karakteristika af en 20 års Tawny. Alt efter de særlige karakteristika af de specifikke Tawny portvine som anvendes, samt blandingsforholdet, kan en 20 års Tawny i princippet godt være 19 år i gennemsnit, så længe den lever op til Portvinsinstituttets sensoriale krav i denne kategori. Man finder også portvine i denne kategori, som reelt er en del ældre end 20 år i gennemsnit. Af mange vurderes den 20 års Tawny som best-value-4-money i familien af Tawnies med indikation af alder (10, 20, 30 og 40 års).

DRUER: Touriga National, Touriga Franca, Tinta Cão, Tinta Barroca og Tinta Roriz (Tempranillo) - alle røde druesorter.

SANSEINDTRYK: Gyldenbrun farve. Rig og kompleks aroma med strejf af tørrede frugter og krydderier. Behagelig smag, velbalanceret og vedvarende.

SERVERING OG OPBEVARING EFTER ÅBNING: Bør nydes ved 12-14 grader. Dekantering er ikke nødvendig. Efter den er åbnet kan den holde sin friskhed i flere uger, hvis den opbevares køligt.

GASTRONOMISK TIP: And à l´orange. Gammeldags æblekage. Mandel- og honningtærte. B52 mousse.

PRÆMIER: Robert Parker - The Wine Advocate (92 points), Decanter World Wine Awards 2017 (guld) og Vivino (4,3 stjerner).

PRODUCENT: Caves Messias - www.cavesmessias.pt

IMPORTØR: Nordjysk Vinimport - https://nordjysk-vinimport.dk/

KØB HER: https://nordjysk-vinimport.dk/portvine/381-tawny-20-ars-port-messias.html

Mængderabat

AntalPrisDu sparer
3 88,00 DKK Op til 60,00 DKK

30 other products in the same category: