Quinta da Romaneira - 2010 Forstør

Quinta da Romaneira - 2010

Rom-25

Ny vare

Producent: Quinta da Romaneira

Winemaker: António Agrellos (Quinta do Noval)

Region: Douro DOC

Druetyper: Touriga Nacional, Touriga Franca, Tinta Roriz (Tempranillo) og Tinto Cão

Alkohol: 12,5% vol.

Lagring: 14 mdr. på franske egetræsfade

Sanseindtryk: Frisk og balanceret, intens frugt, let krydret, faste men elegante tanniner.

Gastronomi: Ideel til rødt kød, vildt, ovnbagte retter og det italienske køkken.

Serveringstemperatur: 16-18º C.

Wine Spectator udtaler: "En blød og raffineret rødvin med blodrøde smagsnuancer af ribs, hindbær og røde blommer. Frisk og velfokuseret vin som tilbyder strejf af tørret oksekød og peber. 91/100 point.

Flere detaljer

Varen er desværre ikke på lager i øjeblikket

100,00 DKK

Yderligere information

Quinta da Romaneira - en perle i Douro-dalen

Quinta da Romaneira er én af de største landejendomme i Douro-området med ca. 400 hektarer og mere end 2 km lang flodbred. Romaneira er beliggende lidt øst for den lille idylliske landsby Pinhão – en af Douro-dalens knudepunkter. Vingården stammer helt tilbage fra 1757 og fejrer dermed 260 år i 2017. 

En gruppe private investorer med stor passion for Douro opkøbte Quinta da Romaneira i 2004, og tildelte den daglige ledelse af vingården og produktionen til ”drømme-duoen” Christian Seely (adm. direktør) og António Agrellos (winemaker). De to herrer har stået i spidsen for den meget anerkendte vingård Quinta do Noval siden 1993. De anses for at være blandt pionererne i produktionen af rødvine i Douro-området. António Agrellos har formået at kreere hele tre 100-points vine indenfor blot 15 år. Christian Seely´s har mange års erfaring fra bl.a. Chateau Pichon Baron og Petit Village i Bordeaux.

Quinta da Romaneira producerer Douro DOC og regionale Douro bordvine, ekstra jomfru olivenolie, samt en bred vifte af portvine. Vingården er især anerkendt for dens Single Estate produktion. Romaneira blev tildelt prisen ”Winery of the year” i 2014 af Wine & Spirits USA. Vingården har i alt ca. 85 hektarer tilplantet med de noble røde druer fra Douro: Touriga Nacional, Touriga Franca, Tinta Roriz (bedre kendt som Tempranillo) og Tinto Cão. De har også et par hektarer med de mere ”eksotiske” druer Syrah og Petit Verdot. Desuden dyrker de også lidt hvide druer - deriblandt Gouveio, Malvasia Fina og Viosinho.

Romaneira har formået at holde et højt og kontinuerligt kvalitetsniveau igennem alle årene siden sin start i 2004, som også har resulteret i en lind strøm af flotte anmærkninger år efter år fra de mest eftertragtede vin-anmeldere i verden: Wine Spectator, Wine Enthusiast, Wine Advocate, Wine Pages, Wine Anorak, osv.

Læs mere om vingården på www.quintadaromaneira.pt

Præmier og anmærkelser tildelt Quinta da Romaneira rød 2010:

- årgang 2010, 91 points, Wine Spectator (USA)

- årgang 2010, 90 points, Wine-Pages.com / Tom Cannavan (UK) 2014

- årgang 2010, 89 points, Wine Enthusiast (USA) 2013

- årgang 2010, 3,9 (af 5) stjerner, Vivino 2018    

Mængderabat

AntalPrisDu sparer
3 75,00 DKK Op til 75,00 DKK