Moscatel Roxo 2017 - DSF Private Collection - JMF Forstør

Moscatel Roxo 2017 - DSF Private Collection

JMF-31

Ny vare

Kategori: Rosévin. 
Land: 
Portugal. 
Region: 
Setúbal-halvøen. 
Producent: José Maria da Fonseca. 
Undergrund: Ler og kalksten
DruerMoscatel Roxo. 
Alkohol: 13% Vol. 
pH-værdi: 2,87. 
Syre: 4,65 gr/l. 
Indhold: 75 cl.
Lagring: Høstår 2017. Lagret på store ståltanke indtil sin aftapning i februar 2018. 
Produktion: 9.100 liter (Limited Edition).

OBS: Denne vin er ikke ment at skulle gemmes. Bør drikkes indenfor 3 år fra høståret. Bør opbevares køligt og uden direkte sollys.

Serveringstemperatur: 10-12º C.

Sanseindtryk: Pink laksefarve. Intens men elegant duft af blomster (roser, jasmin) og frugt (litchi, kiwi, mandarin). Smag af frugt. Velbalanceret mellem frugt og syrlighed. Elegant, blød og vedvarende. Mellemlang eftersmag. 

Flere detaljer

Ved 6 flasker kun 98,- kr / stk

92,00 DKK

Yderligere information

Produktbeskrivelse fortsat:

Høståret 2017 på Setúbal-halvøen var kendetegnet af både tørke og ekstrem varme, men høsten viste sig at være af ekseptionel høj kvalitet især for hvid- og rosévine; og på niveau med - eller endda bedre end - den roste 2011-høst.

Præmier og anmærkelser:

- årgang 2016, 16,5 points (af 20), Revista de Vinhos (PT) 2018
- årgang 2015, 88 points, Wine Enthusiast (USA) 2016

Baggrund:

Domingos Soares Franco (DSF) - Private Collection er en serie af vine og hedvine, som viser ønologens kreative og innovative sjæl og udspringer i hans passion for vinkultur.

DSF har lavet en udsøgt rosévin på den lilla druesort, Moscatel Roxo. Denne druesort er meget sjælden og har været tæt på at uddø. Med Moscatel Roxo’s unikke lilla farve, aroma og smag skiller den sig betydeligt ud fra den typiske grønne moscatel-drue, Moscatel de Setúbal.

Om producenten:

José Maria da Fonseca (JMF) er beliggende på Setúbal-halvøen - lige syd for Lissabon. JMF er den ældste og en af de mest prestigefyldte vinproducenter i Portugal, der producerer vine og hedvine på Moscatel-druen. JMF ejes af Soares Franco familien, som har været involveret i vinbranchen i næsten 200 år (grundlagt i 1834). 

JMF har over 650 hektarer vinmarker - primært på Setúbal-halvøen, men også i Alentejo og Douro. JMF har Portugals største vinproduktionsapparat med kapacitet til at producere 6,5 mio. liter vin. JMF fører 34 brands inden for vin og hedvin fra 5 regioner (Setúbal-halvøen, Alentejo, Douro, Dão og Vinho Verde), deriblandt Periquita, Lancers og Alambre Moscatel de Setúbal. 70% af JMF´s produktion går til eksport til over 70 lande verden over.

Domingos Soares Franco (DSF) er vice-direktør og senior winemaker og tilhører familiens 6. generation i firmaet siden dets grundlæggelse i 1834. Domingos anses for at være en af de mest anerkendte ønologer og vinavlere i Portugal. Han var den første portugiser til at uddanne sig i Fermentation Sciences fra University of California i USA. Hos JMF har de lavet en særlig linje af vine og hedvine med Domingos´ specielle særpræg og indflydelse, kaldet Domingos Soares Franco - Private Collection. 

Hvis man er på rejse til Lissabon, kan det stærkt anbefales at lægge vejen forbi JMF´s museum, Casa Museu, i Vila Nogueira de Azeitão og opleve et imponerende stykke portugisisk historie. Bl.a. var Dronning Margrethe og Prins Henrik på besøg tilbage i 80´erne. JMF har det mest opfattende og imponerende lager af gamle moscatel-hedvine i hele regionen.

Læs mere om José Maria da Fonseca på www.jmf.pt

Mængderabat

AntalPrisDu sparer
6 75,00 DKK Op til 102,00 DKK